FunLab sorgeix de les iniciatives de 3 enginyers enfocades en diversos àmbits.

  • El primer àmbit, la canalla. De canalla n’hi ha molta i de molt diversa, i n’hi ha molta que es torna boja per fer maquinetes però que ni a l’escola ni els seus pares saben desenvolupar més enllà del Lego. A dia d’avui la tecnologia s’ha fet molt accessible, Arduino, APPInventor, impressores 3d (via espai maker), etc i són eines que els nostres nens dominen millor que nosaltres. On està el repte? En destacar que la tecnologia és una eina, impressionant però una eina, i que val molt la pena saber fer servir. El que realment té valor és la idea que el nen vol portar a la realitat. No importa com de gran o difícil, que siguin creatius, que trobin dificultats, però el millor que s’atreveixin a arriscar i aconseguir els seus objectius.
  • El segon àmbit, de persones, de qualsevol edat, que tenen interès en les tecnologies però no tenen les bases. A través de cursos i d’hores dedicades a l’espai maker, tothom és capaç de fer els seus projectets, les seves figuretes, els seus dissenys, els seus gadgets amb l’ajut de la comunitat maker.El tercer àmbit, l’emprenedor, a on donem eines a la gent amb idees i creatius per fer-les realitat. A on ensenyem als nens, i als no tan nens, sobre l’esperit proactiu, la creativitat, la realització dels teus somnis personals, sense vendre fum, èssent realistes. Ensenyant a controlar la por als riscos. Donant-los-hi un espai de col·laboració amb altres persones amb altres coneixements per enriquir-se coma persones.
  • L’ultim i primordial! els Espais Makers, com el de Vilanova i la Geltrú a Neàpolis, a on per fi, la gent que gaudeix de hobbies tecnològics es poden reunir i compartir experiències a la vegada que ensenyar els seus projectes. Arduino, Raspberry Pi, Little Bits, impressores 3D, talladores làser, electrònica tèxtil, mil invents!!! Els Espais Makers són un àgora perfecte per despertar la creativitat i col·laboració de tots els bojos pel DIY. A on els nens i nenes, pares i mares, avis i àvies esteu convidats a venir, aprendre, compartir i gaudir dels vostres millors invents.